Fericirea din frigider

Se ştie că sunt multe tipuri de dependenţe, alcool, tutun, cafea, droguri, calculator, jocuri etc dar mai este una mai puţin recunoscută – cea de măncare. Sunt foarte multe persoane, dar în special femei cu acest gen de adicţie. Nemulţumirile şi insatisfacţiile din viaţa personală, categoria „eu nu am nicio bucurie”, sunt răzbunate în frigider. Se asortează foarte bine cu statul la tv şi cu emisiunile despre cum şi ce se mai prepară. Expresia „imi lasă gura apă” nu este o metaforă, în timp ce privim alimente apetisante informaţia vizuală este transmisă sub forma unui impuls nervos la creier iar acesta răspunde prin activarea glandelor salivare instalându-se totodată şi senzaţia de foame.

Un comportament alimentar euforic combinat şi cu predispoziţia genetică poate duce la apariţia diabetului. Se face o corelaţie şi cu tipul de temperament astfel că persoanele colerice zis temperamentale procedează de multe ori aşa…”mănânc de nervi!” aţi auzit expresia!

O conduită alimentară nepotrivită are beneficiul satisfacţiei de moment (creşte nivelul de serotonină) urmând la scurt timp reproşul…”cât o să mă fac…”

E „o bucurie” scumpă! atât din punct de vedere financiar cât şi al sănătăţii, iar de îngrăşat nu mai vorbim care duce la scăderea stimei de sine şi apoi stări depresive  şi astfel avem un întreg cerc vicios.

Concluzie! Fericirea NU este în frigider şi nici în bucătărie, nici pe aragaz şi nici la cofetărie. Fericirea vine din ceea ce faci şi uneori din ceea ce nu faci, în cazul de faţă. Un prieten bun şi un aliat este cântarul, dar poate deveni foarte antipatic, depinde de noi dacă alegem să îl privim cu drag sau cu duşmănie. La fel şi oglinda.

O conduită alimentară corectă se învaţă în timp, dar şi mai important se respectă! O dată însuşită e bine să o păstrăm şi să o transmitem şi copiilor noştri şi soţilor noştri, nu să îi îndopăm „cu dragoste” până devin obezi.

Alegeţi cu atenţie alimentele şi nu uitaţi că expresia salata nu îngraşă! este un mit, orice mănânci îngraşă Nu mai căuta scuze!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s